Uutiset ja blogit

Uusimmat tiedotteet, uutiset ja blogit Fideralta

Menestystarinat: Naantalin kaupunki saa tarvitsemaansa tietoa kävijämäärien seurannalla ja matalan kynnyksen palautekanavan kautta

Naantalin kaupunki on käyttänyt Fideran tiedolla johtamisen ratkaisuja jo hetken aikaa. Naantali kerää tietoa kävijämääristä sekä ulko- että sisäliikuntapaikoilta, ja lisäksi Naantali kerää asiakaspalautetta Fideran tiedonkeruupalvelun kautta. Naantalin liikuntapalvelupäällikkö Maija Puolakanaho sekä urheilulaitoksen hoitaja Olli Suominen kokevat kaupungin saaneen runsaasti hyötyä Fideran palvelusta.

Lue lisää

Arvokohteet ja arvo-omaisuus: Mittaa, suojaa ja valvo

Arvokkaan ja historiallisen esineistön kanssa on erittäin tärkeää, että olosuhteet pysyvät oikeanlaisia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälilä. Lyhyellä aikavälillä saadaan hälytykset nopeista muutoksista ja näihin kyetään reagoimaan heti, ja pitkällä aikavälillä tapahtuvien muutosten seurannan avulla päästään arvioimaan isommassa kuvassa parhaita mahdollisia olosuhteita.

Lue lisää

Kerää tietoa ja palautetta mistä tahansa kohteesta helposti

Tiedolla johtamisen työkalu, joka mahdollistaa tietojen keruun kustannustehokkaalla tavalla kaikkiin kohteisiin, oli se sitten kirjasto, kuntosali, toimisto tai julkinen tila. Tehosta toimintaa ja paranna kohteiden käytön todellisen tilannekuvan muodostusta helposti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää

Täydellinen kuntien tiedolla johtamisen työkalu reilusti alle kansallisten kynnysarvojen – Luovu sekavasta järjestelmäsotkusta

Huoltokäyntien seuranta, tikettien hallinta, kiinteistön olosuhdevalvonta, kävijämäärien seuranta, ongelmakohtien havainnointi ja monet muut kuntien ja kaupunkien toiminnot on melkein aina hajautettu usean järjestelmän alle. Tästä aiheutuu järjestelmäsotku, joka on vaikeasti hallittavissa ja ennen kaikkea kallista. Tämän kaiken voi kuitenkin saada edullises

Lue lisää

Ohjelmistokehitys on todella kallista – vai onko?

Lähes aina ohjelmistokehityksen ajatellaan olevan todella kallista ja vaikeaa. Myös monilla nykyisistä asiakkaistamme on aiemmin ollut käsitys että ohjelmistokehitys on aina kallista ja pienetkin muutokset maksavat aina vähintään kymmeniä tai usein satoja tuhansia euroja. Asian ei todellakaan tarvitse olla näin.

Lue lisää

Liikuntapaikkojen kävijämäärien seuranta – Vaivatonta ja edullista, mutta suuret hyödyt

Kävijämäärien seurannan avulla saat tietoosi ihmismäärät, kävijäpiikit sekä hiljaisimmat ajankohdat. Tämä on arvokasta tietoa sekä liikuntapaikkojen tilakapasiteetin riittävyyden arviointia että tilojen jatkokehitystä ajatellen. Etenkin vuorovarausten ulkopuolella olevien uliikuntapaikkojen
käytöstä on vaikea saada aivan tarkkaa tietoa ilman kävijämäärien laskentaa.

Lue lisää

Huoltokäyntien manuaalinen seuranta on turhaa työtä

Säännöllistä käyntiä vaativien kohteiden huoltokäyntien valvonta on hankalaa kun kohteita on paljon, kohteet sijaitsevat useissa kiinteistöissä tai määräaikaiskäyntien jaksot poikkeavat toisistaan. Lisäksi huoltokäyntien manuaalinen seuranta on turhaa työtä. Huoltokäyntien automaattisen valvonnan avulla vältyt tältä turhalta työltä ja saavutat tehokkuutta.

Lue lisää

Innovaatiosetelin rahoituskäytäntö uudistuu – Kehitä liiketoimintaasi IoT-ratkaisujen avulla

Business Finland tiedotti tammikuun puolivälissä, että innovaatiosetelin rahoituskäytäntö uudistuu 17.1.2022 alkaen. Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Me Fideralla tarjoamme apua innovaatiosetelin hyödyntämisessä.

Lue lisää

Paikannusratkaisut tuovat turvaa ja huolettomuutta varkaudeneston muodossa

Arvokasta kalustoa varastetaan paljon – valitettavasti. Myöskin isommat kohteet, kuten veneet, moottorikelkat, mönkijät ja peräkärryt, ovat varkaille suosittuja kohteita. Lähes kaikki irtaimisto on kuitenkin mahdollista turvata ja suojata helposti ja vaivattomasti, ja paikantimien hinnat ovat monesti mitättömiä verrattuna irtaimiston arvoon.

Lue lisää

Vuodot ja vesivahingot ovat helposti havaittavissa olosuhdemonitoroinnilla

Taloyhtiöissä joudutaan tekemään varsinkin kellaritiloihin säännöllisiä kosteustarkistuksia vuotojen takia, esimerkiksi sateiden tai vesivahinkojen takia. Vuotojen korjaamisesta huolimatta vuodon laajuus tai korjausten onnistuminen voi olla epävarmaa. Kellaritilojen olosuhdevalvonnalla tähän saadaan jatkuva seuranta ja varmistetaan taloyhtiön tilojen kunto.

Lue lisää