Vuodot ja vesivahingot ovat helposti havaittavissa olosuhdemonitoroinnilla

Taloyhtiöissä joudutaan tekemään varsinkin kellaritiloihin säännöllisiä kosteustarkistuksia vuotojen takia, esimerkiksi sateiden tai vesivahinkojen takia. Vuotojen korjaamisesta huolimatta vuodon laajuus tai korjausten onnistuminen voi olla epävarmaa. Kellaritilojen olosuhdevalvonnalla tähän saadaan jatkuva seuranta ja varmistetaan taloyhtiön tilojen kunto.

 

Jatkuva olosuhteiden monitorointi mahdollistaa esim. vuotojen löytämisen ja kosteusolosuhteiden muuttumisen havaitsemisen. Jatkuvan sensoritekniikalla toteutettavan seurannan avulla havaitaan piilevät korjausongelmat. Olosuhteiden hidas muuttuminen  on pitkällä aikavälillä helposti huomattaavissa seuraamalla pitkän aikavälin trendejä. Selvät vuodot ovat nopeasti havaittavissa olosuhteiden nopean muuttumisen seurauksena tapahtuvan hälytyksen johdosta, mikä mahdollistaa nopean reagoinnin.

Fidera tarjoaa olosuhdevalvontaan yksinkertaisen ja edullisen ratkaisun. Helposti asennettavilla ja langattomilla sensoreilla voi kätevästi monitoroida haluttujen tilojen olosuhteita jatkuvasti ja automaattisesti. Sensorit on helppo asentaa pinnalle kuin pinnalle esimerkiksi ruuvaamalla tai vaikka kaksipuolisella teipillä.

 

Pilvipohjainen Fidera Flow -järjestelmä visualisoi datan sekä mahdollistaa olosuhteiden pitkäaikaisten trendien seurannan. Järjestelmän kautta tulevat myös automaattiset hälytykset olosuhteiden muutoksista sekä web UI:hin että iOS- ja Android-pohjaisiin sovelluksiin.

As. Oy. Artturi Kanniston tie 11 hankki taloyhtiönsä kellaritiloihin olosuhdemonitorointia varten lämpötila- ja kosteusantureita, jotta taloyhtiön kellaritiloja voidaan tarkkailla mahdollisten kosteusvaurioiden syntymisten varalta.


”Joka syksy rankkasateiden myötä useiden taloyhtiöiden kellaritiloihin pääsee sadevettä sisään tavalla tai toisella, ja tämä voi huonolla tuurilla aiheuttaa isoja vaurioita taloyhtiöön. Anturit ovat hyötyihinsä nähden todella edullisia, ja tämä ratkaisu tuo paljon mielenrauhaa taloyhtiön asukkaille ja hallitukselle, ja mahdollisen vahingon sattuessa säästää taloyhtiölle ison kasan rahaa. Sensorit asensin itse taloyhtiön tiloihin, aikaa muutaman sensorin asennukseen meni noin vartti.” kommentoi taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Halonen.


Olosuhdeanturit tuovat varmuutta ja huolettomuutta taloyhtiölle edulliseen hintaan. Jatkuvalla seurannalla saataviin hyötyihin kuuluu tämän lisäksi myös vesivahingon aiheuttamien kosteusvaurioiden välttäminen, mikä säästää taloyhtiölle muutaman satasen investoinnilla jopa kymmeniä tuhansia euroja.


Lue lisää olosuhdevalvonnan ratkaisuistamme tämän linkin takaa.

Piditkö tästä julkaisusta? Jaa se sosiaalisessa mediassa!