Sisäilmaseurannalla kohti ekologisempaa ja terveempää tulevaisuutta

Julkaisemme Digitan kirjoittaman jutun sisäilman laadun seurannasta ja sen hyödyistä. Fideran valikoimasta löytyy useita Digitan laitteita olosuhdevalvontaa varten, ja ne on suoraan integroitu Fidera Flow -järjestelmään reaaliaikaista ja tarkkaa olosuhdemonitorointia varten.

 

Oheinen kirjoitus on lainattu suoraan Digitan asiakastarinat -osiosta sellaisenaan.


”Sisäilman laadun aktiivinen seuranta on tärkeää niin julkisissa tiloissa kuin myös kodeissa. Laadukas sisäilma ennaltaehkäisee monia sairauksia sekä edistää merkittävästi asumisviihtyvyyttä ja terveyttä.

 

Digitan IoT-ratkaisujen avulla rakennuttajat ja muut kiinteistösektorin toimijat voivat luoda asukkailleen entistä parempaa asumismukavuutta, terveellisempää sisäilmaa sekä energiatehokkuutta. Sisäilman seuranta LoRaWAN-verkkoon perustuvalla IoT-teknologialla on asiakkaille pitkäikäinen, edullinen ja huoltovapaa ratkaisu.

 

IoT-ratkaisut antavat tarkkaa dataa sisäilmasta

Digitan IoT-teknologian avulla tiloista on mahdollista kerätä korkeatasoista ja monipuolista olosuhdedataa, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi. Sovelluskohteista puhuttaessa lähinnä mielikuvitus on rajana, sillä suomalaiset hyödyntävät olosuhdeseurantaa varsin moninaisissa kohteissa.

 

“IoT-teknologiaa käytetään esimerkiksi asuinkiinteistöjen, toimisto- ja teollisuusrakennusten, veneiden ja kesämökkien olosuhteiden seurantaan. Asiakkaamme seuraavat tavallisesti lämpöä, kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta, kaasujen muodostumista tai vaikkapa pienhiukkasten määrää”, kuvailee IoT-palveluiden myyntipäällikkö Juhani Farin.

 

Olosuhdeseurannalla rakennetaan kestävää liiketoimintaa

Olosuhdeseurannan avulla voidaan digitalisoida tehokkaasti useita aiemmin manuaalisesti hoidettuja prosesseja. Sisäilman pienhiukkaset, epäpuhtaudet ja korkea hiilidioksidipitoisuus ovat valtavia rasitteita, joiden esiintymistä on syytä tarkkailla säännöllisesti. IoT-ratkaisuja hyödyntävät asiakkaat saavuttavat suuria kustannussäästöjä seuraamalla kiinteistöjen sisäilmaa ja ennaltaehkäisemällä kiinteistöissä tapahtuvia omaisuusvahinkoja.

 

“Olosuhdeseurannalla on merkittävä vaikutus kiinteistöjen ja muiden seurattavien kohteiden hiilijalanjälkeen. IoT-ratkaisujen avulla kerätyllä datalla asiakkaamme voivat optimoida tarkasti esimerkiksi energian-, sähkön- ja vedenkulutusta seurattavissa kohteissa”, Juhani tiivistää.”

 

Voit lukea lisää Fideran olosuhdevalvonnan ratkaisuista täältä.

Did you enjoy this post? Please share it on social media!