Tracking and monitoring of horse and rider at Vihti riding center

Toteutimme testipäivän Vihdin ratsastuskeskuksessa yhdessä Noccelan (www.noccela.com) ja Suomen maajoukkueratsastajan Janni Martikaisen kanssa. Testipäivän tarkoituksena oli kartoittaa Noccelan sisäpaikannusjärjestelmän toimivuutta maneesin sisäympäristössä hevosen ja ratsastajan seurantaan.

Vastaavan teknologian järjestelmää Fidera ja Noccela ovat jo hyödyntäneet lukuisissa aiemmissa projekteissa kuten asiakasvirtojen seurannassa myymälätiloissa, joissa vauhti on huomattavasti pienempi kuin ratsastaessa.

Tästä johtuen testeissä haluttiin kartoittaa mittauksen tarkkuutta hevosen kovavauhtisessa liikkeessä sekä seurantatagien optimaalista sijoituspaikkaa niin, että hevonen ei häiriinny mutta mittaustarkkuus pysyy hyvänä.

Testeissä saimme arvokasta tietoa monesta asiasta liittyen järjestelmän hyödyntämiseen ratsukon seurannassa ja paikantamisessa. Tulemme hyödyntämään testeistä saatuja näkemyksiä ja dataa kehittäessämme uuden sukupolven ratsastuksen seuranta -palvelua, jossa on mahdollista seurata hevosen liikeratoja, huippunopeuksia, keskinopeutta harjoitussession aikana, kuljettua matkaa ja muita ratsukon liikeeseen liittyviä tietoja.

Tulemme tutkimaan myös muita mahdollisia ratkaisuja ja keinoja ratsukon suorituskyvyn mittaamiseen ja arviointiin. Hyödyntämällä IoT-teknologiaa on mahdollista saavuttaa entistä korkeampi harjoittelun taso ja saavuttaa siten parempia tuloksia optimoimalla harjoittelua ja hevosen liikuntamääriä. Lisää aiheesta tulossa myöhemmin loppuvuoden aikana!

Did you enjoy this post? Please share it on social media!