Paikannusratkaisut tuovat turvaa ja huolettomuutta varkaudeneston muodossa

Arvokasta kalustoa varastetaan paljon – valitettavasti. Myöskin isommat kohteet, kuten veneet, moottorikelkat, mönkijät ja peräkärryt, ovat varkaille suosittuja kohteita. Varastettu kalusto katoaa nopeasti ulkomaille myyntiin, ja reagointiaika voi olla lyhyt mikäli varastetun omaisuuden haluaa takaisin ajoissa. Vaikka vakuutukset olisivat kunnossa, vie vastaavan kaluston tai omaisuuden uudelleenhankinta aikaa ja resursseja ja sitoo työtunteja – varsinkin jos kyseessä on esimerkiksi vene, johon on asennettu ja kalibroitu luotaimia, sähkömoottoreita tai muita omia lisälaitteita. Lähes kaikkeen irtaimistoon on mahdollista asentaa paikannin helposti ja vaivattomasti, ja paikantimien hinnat ovat monesti mitättömiä verrattuna irtaimiston arvoon – hinnat ovat muutamasta kympistä ylöspäin. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat myös alempia vakuutusmaksuja, mikäli kalustossa on paikannin kiinni.

Venevarkaudet ovat valitettavan yleisiä, ja varkauksia tapahtuu enemmän kuin niistä uutisoidaan. Varkauksia tapahtuu aina soutuveneistä ja kajakeista jopa purjeveneisiin.

Veneet, peräkärryt, lumilingot, aurat, ja kaikki vastaava irtaimisto on arvokasta tavaraa ja loppujen lopuksi helppo varastaa. Veneet ovat usein laiturissa kiinni paksulla kettingeillä, mutta puhutaan vain minuuteista kun varas katkaisee kettingin ja nostaa veneen peräkärryyn ja ajaa sen kanssa pois.

 

Viimeisimpänä esimerkkinä syksyn venevarkausvyyhti, jossa varkaat varastivat Turun seudulla 200 000 € arvosta veneitä ja venekalustoa, tarkemmin voit lukea täältä: Saaliin arvo 200 000 euroa – poliisi nappasi epäillyt venevarkaat näiden poistuessa maasta. Kyseinen varkauskierre olisi saatu katkaistua varmasti ja nopeasti, jos varastettu kalusto olisi voitu paikantaa. Nyt varkaat olivat lähellä päästä saaliin kanssa karkuun ja ulkomaille

Fideran paikannusratkaisut ovat helppo ratkaisu tuomaan turvaa ja huolettomuutta arvokkaan irtaimiston suojaukseen – paikantimia on erikokoisia ja eri tekniikalla toimivia jokaiseen mahdolliseen tarkoitukseen. Paikantimien avulla saat hälytyksen, kun kohde poistuu rajaamaltasi alueelta (esimerkiksi satama tai varastoalue), ja tämä mahdollistaa nopean reagoinnin varkauteen sekä reaaliaikaisen paikannuksen varastetun kaluston takaisinsaamiseksi. Lisäksi samoilla paikantimilla on mahdollista saada mielenkiintoista dataa esimerkiksi vaikka moottorikelkkojen tai veneiden käytöstä, reiteistä ja nopeuksista mm. käytönvalvonnan tarkoituksiin.

 

Syksy ja talvi ovat tulleet, ja talvisäilytyksessä olevat veneet peräkärryineen ovat varkaille houkuttava kohde, unohtamatta tämän sesongin suosittuja välineitä eli moottorikelkkoja ja mönkijöitä. Edulliset ja helposti asennettavat paikantimet tuovat turvaa arvokkaan kaluston omistamiseen ja säilömiseen. Lue lisää paikannusratkaisustamme tästä linkistä.

Did you enjoy this post? Please share it on social media!